”The Voice”: Sarah Connor förklarar hur man älskar

”Mitt stora mål är: popstjärna. Jag föreställer mig livet som en popstjärna spännande ”- kandidat Julian Schmidt gör det klart vid den nionde ” Blind Audition ”att han vill bli”Tysklands röst”. Med Mark Forsters ”The Day After Tomorrow” vill han övertyga de fyra tränarna av sig själv-trots allt är Forster ansiktet på ”The Voice”, förklarar han sångvalet. Oro för att han ”fucked up”, det gjorde han inte. Låten är ett säkert nummer.

Det är uppenbart att Schmidt njuter av föreställningen. Men när han sjunger linjer som ”jag gråter med lycka på grund av vad som kommer / om du också tror att du inte kan göra det längre /jag ska bära oss två, ta dig piggyback”, då kommer inga känslor över. Detta stör också tränare. Ingen vänder sig om.

”Det är väldigt konstigt för mig att höra en sång från mig”, medger Mark Forster. Därför var han särskilt kritisk. Som en tröst erbjuder han den 20-årige musikstudenten en duett. ”Men vi gör en helt annan version,” Forster lovar och försöker förklara för kandidaten med några ord hur han föreställer sig det. Men istället för att svara på honom firar Julian Schmidt helt enkelt ögonblicket för sig själv.

Sarah Connor: musik är som att älska
”Han kontrollerar det inte,” Sarah Connor kan höras viska. Hon håller handen framför mikrofonen. Efter att talangen lämnat scenen håller Mark Forster också med henne: ”jag skulle ha velat att han skulle titta på mig och lyssna på mig”. Men han hade inte gjort det. ”Det är lite som killarna som – phew, jag vet inte ens om jag kan säga det här här – Titta för mycket, säg, TV och kolla inte känslan efteråt,” Sarah Connor parafraser. ”De tror att det är så det fungerar och bara inte kolla upp det,” hon klappar händerna på varandra.

Det är som att älska. ”Ibland mild, ibland starkare, lite variation.”Hennes manliga kollegor nickar, packar upp sina block och börjar ta anteckningar”, oftare långsamt än snabbt”, läser Mark Forster-tills den 41-årige svarar med en ” Vad fick jag mig in i?”Sluta.

”Rösten”: Mark Forster konkurrerar med ett mångsidigt team
Mycket mer blygsamt än kandidat Schmidt, Sang-Ji Lee utför ”Godzilla”. Medan Sarah Connor fortfarande tittar runt i förvirring eftersom Sang-Ji Lee rappar med dubbel hastighet, skriker Mark Forster redan: ”det är coolt!”Johannes Oerding håller också med:” det var ordet akrobatik. De hörde omedelbart att du skjuter ut orden som pilar.”Nico Santos är också imponerad: i små ögonblick visade han att han kunde sjunga mycket bra. Med bedömningen verkar han övertyga den 19-årige: Sang-Ji Lee bestämmer sig för att gå med i Team Nico.

Två speciella talanger gå Team Mark denna gång. ”Allt ingår i Mark, varje genre,” tillkännager Johannes Oerding strax innan. ”Du agerar som om vi var en zoo”, ekar lagledaren, men erkänner omedelbart att han har”lite av underdog-laget”.

Mark Forster: ”jag tror inte att jag någonsin har hört något liknande här”
Å ena sidan finns Jonas Eisemann – ”du viskade bara coolt”, motiverar Mark Forster sitt beslut för honom. Och å andra sidan Mazen Mohsen, som skapar ett mycket speciellt ögonblick i denna kommersiella sändning med en tysk-arabisk version av ”Die Gedanken Sind Frei”. ”Som gäst här i Tyskland vill jag visa min tacksamhet att jag kan uppleva fred här”, förklarar den 27-årige, som flydde Syrien för sex år sedan. I sitt hemland är det inte självklart att kunna säga vad du tycker. Men med den här låten ville han bygga en bro.

”Jag tror inte att jag någonsin har hört något liknande här,” medger Mark Forster. Han var den enda tränaren som vände sig om. Pjäsen är en gammal tysk folksång. Mark Forster var mycket rörd av det faktum att Mohsen nu intonade det. ”Det tog mig med det.”Den sista blind audition kommer att äga rum på söndag. Därefter fortsätter lagmedlemmarna till striderna, där de kommer att tävla mot varandra.

Lämna ett svar