Svenska kultbandet Abba släpper ut nytt album

Det svenska kultbandet Abba har släppt sitt första studioalbum på nästan 40 år. Sedan midnatt på fredagskvällen är det nya albumet ”Voyage” tillgängligt online samt på CD, vinyl och kassett.

De tidigare låtarna ”I Still Have Faith In You”, ”don’ t Shut Me Down ”och” Just A Notion ”samt sju andra låtar av Agnetha Fältskog, Björn Ulvaeus, Benny Andersson och Anni-Frid” fria ” Lyngstad kan höras.

För kvartetten från Far North är det det nionde studioalbumet och det första sedan ”The Visitors”, som släpptes den 30 November 1981. Efter ett sista TV-framträdande i slutet av 1982, hade bandet sedan tagit en paus som en grupp, som slutligen varade i årtionden – efter åtta studioalbum och världs hits som ”Waterloo”, ”Mamma Mia”, ”SOS” och ”Dancing Queen”. Sedan dess har det funnits många Abba-sammanställningar, men inte ett helt album med färska studioinspelningar.

Nästa år kommer nästa stora Abba-projekt upp: på multimediashowen ”Abba Voyage” kommer virtuella bilder av bandmedlemmarna – så kallade abbatars-att vara på scenen tillsammans med ett liveband i en speciellt skapad arena i London från slutet av maj 2022.

Lämna ett svar