Dora Heldt: ”sociala medier orsakar brutalisering”

Den bästsäljande författaren Dora Heldt (59, ”semester med pappa”) har problem med den mänskliga samhörigheten som ofta upplevs idag – och skyller på sociala medier för det.

”Jag tycker inte att det är ett bra tillfälle just nu. Det finns en otroligt rå ton av konversation-knappast några tankar om ”du gör inte det” eller” det tillhör inte dig”, ” berättade Heldt den tyska Pressbyrån i Hamburg. Och hon sa: ”Det är okej. Alla blåser något ut – jag tycker också att det här” Gör privat offentligt ” outhärdligt.”Så hon står inte ut med att behöva lyssna på andras argument offentligt. Eller om någon från restaurangen där han äter postar bilder.

”Vad jag tycker är väldigt dåligt är tonen i konversationen som ofta råder – det här e-postbrevet utan hälsning, utan ”varma hälsningar”. När någon kommer in utan att säga ”god eftermiddag”, säger författaren, som bor i Hamburg. ”Denna brutalisering och denna bredbenta egocentricitet som existerar så här tycker jag att det är skrämmande.”Enligt deras mening har brutaliseringen mycket att göra med sociala medier. ”Användare slår ut allt som går igenom huvudet just nu”, säger Heldt, som vanligtvis möter interpersonella problem med humor i hennes familjeböcker.

Hennes arbete ”Drei Frauen, vier Leben” publiceras för närvarande av DTV (München). På onsdag (10 November) firar författaren sin 60-årsdag.

Lämna ett svar